Bokdebutant: Døtre av Norge

 

En av mine drømmer har alltid vært å skrive og gi ut en bok. Nå blir den snart realisert. Her er coveret.<br />INTRODUKSJON<br />Margrete Tangnes blir født ei dramatisk natt i ei fattigslig stue på Sunnmøre i 1905.<br />Allerede som jentunge blir hun hundset og må flykte fra det værharde kystsamfunnet til Kristiania.<br />Hun kjemper hardt for å få leve det livet hun ønsker, livet hun føler hun er eslet til med sine varme hender og varme hjerte. Med tiden blir hun ei respektert bondekone og sanitetssøster.<br />I 2009 forteller datteren, biologiprofessoren Marie, historien om Margrete til sin datter Merete – som lever et liv i den moderne tidsklemma.<br />Vi blir også kjent med Margretes mor og tante. Sistnevnte var blant dem som stod i bresjen for å få vedtatt kvinnelig stemmerett i 1913.<br />Men kanskje begynte historien om denne spesielle kvinneslekten lenge før det.
En av mine drømmer har alltid vært å skrive og gi ut en bok. Nå blir den snart realisert. Her er coveret.
INTRODUKSJON
Margrete Tangnes blir født ei dramatisk natt i ei fattigslig stue på Sunnmøre i 1905.
Allerede som jentunge blir hun hundset og må flykte fra det værharde kystsamfunnet til Kristiania.
Hun kjemper hardt for å få leve det livet hun ønsker, livet hun føler hun er eslet til med sine varme hender og varme hjerte. Med tiden blir hun ei respektert bondekone og sanitetssøster.
I 2009 forteller datteren, biologiprofessoren Marie, historien om Margrete til sin datter Merete – som lever et liv i den moderne tidsklemma.
Vi blir også kjent med Margretes mor og tante. Sistnevnte var blant dem som stod i bresjen for å få vedtatt kvinnelig stemmerett i 1913.
Men kanskje begynte historien om denne spesielle kvinneslekten lenge før det.

1 Comment on “Bokdebutant: Døtre av Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.